Informatii despre viata culturala romaneasca

Ord. dupa

O orchestră compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va su...

Ciclu de prelegeri motivationale pentru sensibilizarea tinerilor la li...

Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră, I...

PRELUNGIREA TERMENULUI: 30 septembrie 2020 Guvernul, prin Ministeru...

Festivalul Filmului Francez pe marile ecrane din 11 orașe din Români...

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă redeschiderea stagiunii, pen...

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în per...

Sectorul independent românesc al artelor performative se află în pe...

Regal de muzică clasică la cea de-a X-a ediție a festivalului Class...

În perioada 13 – 15 august 2020 Elite Art Club UNESCO vă invită l...

Din 20 iulie vă invităm on-line, pe TNB-TV! Într-o lume prea agitat...

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică...

Duminică, 19 iulie 2020, ora 21:00, Corul Național de Cameră „Mad...

Flauto Dolce – 20 de ani KlausenMusik - Concerte estivale Muze...

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vâ...

Ritmurile de jazz americane cat și cele românesti vor fi aduse în p...

Cinema şi mediateci Aşteptarea a luat sfârşit! Institutul Franc...

Din 15 iunie, spectacolele revin la AMFITEATRU TNB, un loc unic în Bu...

Nouă apariție editorială: Marketing în artele spectacolului de Iri...

Am primit urmatorul mesaj pe adresa redactiei si dorim sa-l distribuim...

 În week-end, Piesa românească "Dumnezeu se îmbracă de la second...

Începând din acest week-end, Spectacole de succes ale TNB vor fi...

În conformitate cu măsurile care decurg din aplicarea Decretului nr....

Începând de luni, vă invităm online, fix la ora 14!  Rămâneți ...

“Premieră în muzica românească, reușită de Corul Filarmonicii ...

Afiseaza
comentarii

O orchestră compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va susține marți, 27 octombrie 2020, de la ora 12:00, la București, în curtea Institutului Clinic Fundeni, un concert caritabil pentru bolnavi și cadrele medicale.

Proiectul denumit „New Hope” are scopul să aducă prin muzică bucurie în sufletele oamenilor suferinzi. Artiștii vor face să răsune muzica lui Mozart și Piazzola atât pentru alinarea bolnavilor, cât și în semn de prețuire a cadrelor medicale, care nu se dau bătute în lupta cu boala.

Având în vedere contextul actual, bolnavii și medicii vor urmări actul artistic respectând distanțarea socială.

Evenimentul este organizat de violoncelistul Octavian Lup, prin proiectul „New Hope”, în parteneriat cu asociația Dăruiește Viață și cu sprijinul Conf. Dr. Anca Coliță – Manager ICF și al Prof. Dr. Daniel Coriu – Șef Secție Hematologie și Transplant Medular ICF.

 „După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului New Hope și anume, de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferință, pe un pat de spital și nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă, formată din peste 20 de oameni,” a declarat lect. univ. dr. Octavian Lup.

După cele două concerte deja susținute la Cluj, artiștii au în plan să ducă muzica clasică și la alte spitale din țară, dar și la azilele de bătrâni.

Despre Octavian Lup

Octavian Lup este unul din cei mai străluciți violonceliști ai generație sale, făcând parte din topul soliștilor români care au reușit să se impună pe cele mai importante scene naționale și internaționale. Laureat al multor concursuri din România, cât și din străinătate, Octavian Lup a concertat pe patru continente ale lumii, alături de nume mari din domeniul muzicii clasice. Din 2019 este doctor în muzică și lector universitar la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. De asemenea, face parte din orchestra Operei Naționale din București, în paralel cu activitatea solistică și pedagogică. Este atras și de arta dirijorală, fiind dirijorul orchestrei New Hope, proiect pe care l-a conceput în 2019.

Despre proiectul New Hope

New Hope Project este un concept născut din dorința de a aduce în inimile oamenilor speranță. O orchestră formată din cei mai importanți muzicieni români ai tinerei generații, recunoscuți pe plan național și internațional, pornește la drum în locurile unde oamenii suferinzi își petrec cu durere zilele în spitale, azile, dar și penitenciare. Proiectul își propune ca prin actul artistic să răspândească mesajul speranței și să lase în urma lui un strop de bucurie.

Despre Dăruiește Viață

Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în 2012 de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, continuând astfel munca începută în regim de voluntariat de sprijinire a bolnavilor de cancer și dotare a unităților medicale din România. De la înființare, Dăruiește Viață a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București), a triplat capacitatea de transplant a României, construind 20 de camere sterile și a demarat cel mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. În prezent, peste 350.000 de persoane fizice și peste 4.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital. (Comunicat de presa – octombrie 2020)

____

Detalii de contact:

Octavian Lup, Tel: 0769.603.229

Raul David Lenart, Tel: 0740.201.956

Octavian Lup. Copyright Damaris Demian

Data actualizarii: 23/10/2020