Informatii despre viata culturala romaneasca

Ord. dupa

Flauto Dolce – 20 de ani KlausenMusik - Concerte estivale Muze...

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vâ...

Ritmurile de jazz americane cat și cele românesti vor fi aduse în p...

Cinema şi mediateci Aşteptarea a luat sfârşit! Institutul Franc...

Din 15 iunie, spectacolele revin la AMFITEATRU TNB, un loc unic în Bu...

Nouă apariție editorială: Marketing în artele spectacolului de Iri...

Am primit urmatorul mesaj pe adresa redactiei si dorim sa-l distribuim...

 În week-end, Piesa românească "Dumnezeu se îmbracă de la second...

Începând din acest week-end, Spectacole de succes ale TNB vor fi...

În conformitate cu măsurile care decurg din aplicarea Decretului nr....

Începând de luni, vă invităm online, fix la ora 14!  Rămâneți ...

“Premieră în muzica românească, reușită de Corul Filarmonicii ...

Suspendarea spectacolelor TNB si a celorlalte activități culturale c...

Licitația Corespondența Brâncuși, precum și alte hârtii importa...

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București anunță premiera sp...

În perioada premergătoare conferinței COP15 pe tema climatului la K...

Clasic sau Fantastic? Debut fabulos pe scena festivalului Classix ...

Classix Festival, ziua 2 Viitorul muzicii clasice și Concertul Rom...

În 2020 implicarea alături de tineri și susținerea inițiativelor ...

Duminică 16 februarie 2020, de la ora 11.00, la Sala Atelier, în cad...

Programul Classix Festival: o suită de premiere și de concerte extra...

Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București lansează o ser...

A dazzling night to remember   Venice awaits you at a unique chari...

Este al patrulea an în care Institutul Francez din România şi Agen...

Spectacol - lectură,  Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, de la ora 12.00,...

Afiseaza
comentarii

,,DOAMNELE MUZICII ROMÂNEȘTI“, proiect cultural dedicat celebrării prezenței feminine în cultura și societatea românească

DIANA JIPA – vioară

ȘTEFAN DONIGA – pian

Pe 9 noiembrie 2019, de la ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului București – ARCUB (Lipscani, 84-90, Hanul Gabroveni), violonista DIANA JIPA şi pianistul ŞTEFAN DONIGA vor prezenta publicului un nou produs discografic. Sub titlul „Doamnele muzicii românești”,  discul este parte a unui proiect amplu, care a cuprins activitate de cercetare, realizare de înregistrări audio, producție de disc, turneu național de recitaluri și campanie media asociată, precum și distribuirea gratuită în școli a 500 de exemplare ale acestui produs discografic unicat.

Proiectul celebrează importanța și valoarea prezenței feminine în cultura și societatea românească, o prezență care, prin intermediul unor remarcabile personalități – creatoare de act cultural și artistic, compozitoare, oameni de știință, sportive inegalabile – a dăruit României modele umane excepționale.

,,Am pornit la construirea acestui proiect din dorința de a aduce în atenția publicului (și mai ales a publicului tânăr, căruia ne adresăm cu precădere), o serie de modele umane extraordinare. În contextul social actual, arhetipul general feminin tinde să evidențieze un set de calități de multe ori străin celui fundamentat pe valori culturale și autenticitate. Așadar, a evoca și a expune modele feminine veritabile devine un act educativ și cultural foarte necesar. Tot ceea ce ne dorim, prin acest proiect cultural, este să contribuim la conștientizarea rolului esențial pe care femeile creatoare l-au avut și îl au în dezvoltarea și evoluția culturii românești și imaginii noastre în lume – a declarat pianistul Ștefan Doniga, inițiatorul acestui proiect.

Compact discul cuprinde creații semnate de Felicia Donceanu, Hilda Jerea, Violeta Dinescu, Carmen Petra Basacopol, Laura Manolache și Liana Alexandra. Proiectul este realizat de Asociația HEART-CORE, cu valorosul parteneriat al Societății Române de Radiodifuziune, prin canalul Radio România Muzical, co-finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național și produs cu sprijinul Primăriei Capitalei și ARCUB.

Cu un palmares de peste 80 de concerte și recitaluri, extinse doar în ultimul an în 10 țări de pe 3 continente, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga alcătuiesc unul dintre cele mai dinamice și  apreciate duo-uri românești actuale. Proiectul ,,Doamnele muzicii românești” vine în continuarea unei alte inițiative culturale ample – ,,România Universalis” – care a avut ca scop marcarea preluării președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene și care a inclus 14 recitaluri camerale susținute de cei doi artiști în prima jumătate a anului 2019,  atât în țară cât și în străinătate (Cuba, Mexic, China, Norvegia, Polonia, Marea Britanie). Prezentul proiect reprezintă deja al doilea produs discografic realizat de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga (după cel dedicat creației lui Dinu Lipatti), și al șaptelea turneu consacrat promovării muzicii românești.

Parteneri media: România Liberă, Adevărul, Bookhub, Business24, Ziare.com, I-Tour, Societatea muzicală, Agenția de Carte, Ceașca de Cultură, Online Gallery, 4arte.

DOAMNELE MUZICII ROMANESTI AFIS

Data actualizarii: 31/10/2019