Informatii despre viata culturala romaneasca

Ord. dupa

Este al patrulea an în care Institutul Francez din România şi Agen...

Spectacol - lectură,  Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, de la ora 12.00,...

Duminică 22 decembrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Mică, în cadru...

Două dintre cele mai apreciate montări ale Teatrului Naţional din B...

La exact un an după lansarea Sezonului România-Franţa, Ambasada Fra...

Începând din 24 noiembrie, Papagalul mut... va întâlni peste 90...

Duminică 24 noiembrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier, în cad...

Joi, 21 noiembrie 2019, ora 20.30, Traffic Strings va susține un conc...

Turneu de lansare album Free Fall (Sunnyside Records USA) Pianistul n...

,,DOAMNELE MUZICII ROMÂNEȘTI“, proiect cultural dedicat celebrări...

The Embassy of the Republic of Korea in Romania announces the...

Solară şi impetuoasă încă de la debut, din anii studenţiei, pe c...

Șase ansambluri pianistice premiate la Concursul Internațional de D...

Duminică 20 octombrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier, în ca...

Cel mai mare zid de dovleci sculptați și iluminați din Europa la Pu...

,,DOAMNELE MUZICII ROMÂNEȘTI“ proiect cultural dedicat creație...

Muzeul Municipiului București vă invită să participați la „Idei...

Yifan Sun a demonstrat că este cel mai bun tânăr dirijor din lume ...

Noua stagiune a Conferințelor Teatrului Național va debuta în octom...

Începe cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de DUO Suz...

Raport de vară: AMFITEATRU TNB – nopți de vară, sus, pe teatru ...

Joc tenis de plăcere în timpul liber, dar pe 5 octombrie vreau s...

Un nou spectacol de Alexander Morfov la TNB: Negutatorul din Venetia! ...

Ca în fiecare an, la mijlocul lunii septembrie, Teatrul Național I.L...

Ediția a X-a a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musica...

Afiseaza
comentarii

,,DOAMNELE MUZICII ROMÂNEȘTI“, proiect cultural dedicat celebrării prezenței feminine în cultura și societatea românească

DIANA JIPA – vioară

ȘTEFAN DONIGA – pian

Pe 9 noiembrie 2019, de la ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural al Municipiului București – ARCUB (Lipscani, 84-90, Hanul Gabroveni), violonista DIANA JIPA şi pianistul ŞTEFAN DONIGA vor prezenta publicului un nou produs discografic. Sub titlul „Doamnele muzicii românești”,  discul este parte a unui proiect amplu, care a cuprins activitate de cercetare, realizare de înregistrări audio, producție de disc, turneu național de recitaluri și campanie media asociată, precum și distribuirea gratuită în școli a 500 de exemplare ale acestui produs discografic unicat.

Proiectul celebrează importanța și valoarea prezenței feminine în cultura și societatea românească, o prezență care, prin intermediul unor remarcabile personalități – creatoare de act cultural și artistic, compozitoare, oameni de știință, sportive inegalabile – a dăruit României modele umane excepționale.

,,Am pornit la construirea acestui proiect din dorința de a aduce în atenția publicului (și mai ales a publicului tânăr, căruia ne adresăm cu precădere), o serie de modele umane extraordinare. În contextul social actual, arhetipul general feminin tinde să evidențieze un set de calități de multe ori străin celui fundamentat pe valori culturale și autenticitate. Așadar, a evoca și a expune modele feminine veritabile devine un act educativ și cultural foarte necesar. Tot ceea ce ne dorim, prin acest proiect cultural, este să contribuim la conștientizarea rolului esențial pe care femeile creatoare l-au avut și îl au în dezvoltarea și evoluția culturii românești și imaginii noastre în lume – a declarat pianistul Ștefan Doniga, inițiatorul acestui proiect.

Compact discul cuprinde creații semnate de Felicia Donceanu, Hilda Jerea, Violeta Dinescu, Carmen Petra Basacopol, Laura Manolache și Liana Alexandra. Proiectul este realizat de Asociația HEART-CORE, cu valorosul parteneriat al Societății Române de Radiodifuziune, prin canalul Radio România Muzical, co-finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național și produs cu sprijinul Primăriei Capitalei și ARCUB.

Cu un palmares de peste 80 de concerte și recitaluri, extinse doar în ultimul an în 10 țări de pe 3 continente, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga alcătuiesc unul dintre cele mai dinamice și  apreciate duo-uri românești actuale. Proiectul ,,Doamnele muzicii românești” vine în continuarea unei alte inițiative culturale ample – ,,România Universalis” – care a avut ca scop marcarea preluării președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene și care a inclus 14 recitaluri camerale susținute de cei doi artiști în prima jumătate a anului 2019,  atât în țară cât și în străinătate (Cuba, Mexic, China, Norvegia, Polonia, Marea Britanie). Prezentul proiect reprezintă deja al doilea produs discografic realizat de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga (după cel dedicat creației lui Dinu Lipatti), și al șaptelea turneu consacrat promovării muzicii românești.

Parteneri media: România Liberă, Adevărul, Bookhub, Business24, Ziare.com, I-Tour, Societatea muzicală, Agenția de Carte, Ceașca de Cultură, Online Gallery, 4arte.

DOAMNELE MUZICII ROMANESTI AFIS

Data actualizarii: 31/10/2019