Informatii despre viata culturala romaneasca

Ord. dupa

Institutul Francez Digital: Elvire chez vous, Noiembrie Digital online...

Institutul Francez şi Ambasada Franţei în România susțin cea de-a...

Franța oferă sprijin financiar pentru șase organizații neguvername...

Premiul Goncourt – Alegerea României a fost câştigat de Miguel Bo...

ClassicCool este un ciclu de prelegeri motivationale pentru sensibiliz...

O orchestră compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va su...

Ciclu de prelegeri motivationale pentru sensibilizarea tinerilor la li...

Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră, I...

PRELUNGIREA TERMENULUI: 30 septembrie 2020 Guvernul, prin Ministeru...

Festivalul Filmului Francez pe marile ecrane din 11 orașe din Români...

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă redeschiderea stagiunii, pen...

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în per...

Sectorul independent românesc al artelor performative se află în pe...

Regal de muzică clasică la cea de-a X-a ediție a festivalului Class...

În perioada 13 – 15 august 2020 Elite Art Club UNESCO vă invită l...

Din 20 iulie vă invităm on-line, pe TNB-TV! Într-o lume prea agitat...

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică...

Duminică, 19 iulie 2020, ora 21:00, Corul Național de Cameră „Mad...

Flauto Dolce – 20 de ani KlausenMusik - Concerte estivale Muze...

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vâ...

Ritmurile de jazz americane cat și cele românesti vor fi aduse în p...

Cinema şi mediateci Aşteptarea a luat sfârşit! Institutul Franc...

Din 15 iunie, spectacolele revin la AMFITEATRU TNB, un loc unic în Bu...

Nouă apariție editorială: Marketing în artele spectacolului de Iri...

Am primit urmatorul mesaj pe adresa redactiei si dorim sa-l distribuim...

Afiseaza
comentarii

Institutul Francez Digital: Elvire chez vous, Noiembrie Digital online şi, în curând, un nou site

Având în vedere contextul actual și restricţiile care fac imposibilă organizarea unor evenimente cu publicul, Institutul Francez din România a început o tranziție spre digitalizare: creare și distribuire de conținut creativ pe rețelele sociale, adaptarea proiectelor tradiționale la mediul online, organizarea unor webinarii specializate pentru prima dată în istoria instituției, lansarea unui nou site şi multe altele. Cea mai mare provocare în acest moment este însă adaptarea cinematografului Elvire Popesco la noile condiţii.

Elvire chez vous
După programele Elvire Popesco en plein air, cu proiecții în aer liber din iunie până în octombrie, și Elvire Popesco hors les murs, prin care filmele franceze au ajuns la spectatorii din alte locuri, Institutul Francez lansează Elvire chez vous, care aduce programul de la Elvire Popesco direct în casele spectatorilor din toată țara.
Ciclul Elvire chez vous propune în fiecare săptămână o serie de proiecţii online, cât mai apropiate de experienţa din cinema, fiecare film fiind disponibil doar o seară, de la ora 19.00 şi până la miezul nopţii, pe platforma Eventbook. Joia şi vinerea vor fi dedicate cu precădere avanpremierelor de filme româneşti recente, care au circulat în festivaluri internaţionale, dar nu au avut ocazia să fie văzute de spectatorii din ţară. Proiecţiile vor fi urmate de întâlniri virtuale cu regizorii şi protagoniştii filmelor, retransmise live, unele dintre ele fiind prezentate în parteneriat cu revista de cinema Films in Frame şi moderate de redactorii acesteia. Sâmbăta va fi dedicată filmelor franceze inedite, care nu au fost distribuite pe ecranele cinematografelor din România, şi întâlnirilor virtuale cu regizorii lor, iar duminica programul va fi întregit de titluri din cinematografia europeană a ultimilor ani.
Elvire chez vous va debuta joi, 12 noiembrie, cu titlul CĂLĂTORIE ÎN JURUL CASEI ÎN 60 DE ZILE, un omnibus alcătuit din 6 scurtmetraje, eclectice şi personale, produse în perioada de izolare din primăvara anului 2020 de către regizori consacrați și debutanți: Alina Manolache, Alexandru Solomon, Laura Pop, Andra Tarara și David Schwartz, Vlad Petri şi Teona Galgoțiu. Regizorii împreună cu producătorul Andrei Tănăsescu vor da întâlnire publicului, tot prin intermediul micilor ecrane, după proiecţie.
Dar pentru ca aşteptarea să fie mai scurtă, Institutul Francez vă propune un „aperitiv”: pentru a marca Ziua Cinematografelor Arthouse din Europa, duminică, 8 noiembrie, Elvire aduce în casele şi pe ecranele spectatorilor Cyrano, mon amour, o comedie franceză savuroasă, câștigătoarea Premiului Publicului la Festivalul Filmului Francez 2019.
Biletele sunt deja în vânzare pe www.elvirepopesco.ro

Noiembrie Digital Online
Acum mai mult ca oricând, Festivalul Noiembrie Digital își propune să ofere tuturor accesul la noile tehnologii, majoritatea evenimentelor desfășurându-se în mediul online. Astfel, publicul va avea posibilitatea să urmărească toate activitățile organizate de către echipele Institutului Francez din România la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara fără a ține cont de restricțiile geografice care existau în anii precedenți. În cadrul Festivalului, Institutul Francez din România organizează o serie de ateliere, spectacole, mese rotunde și webinarii dedicate creației digitale sub toate formele: realitate virtuală, jocuri video, benzi desenate create pe calculator, realitate augmentată, tehnologii de ultimă generație etc.
Astfel în a doua jumătate a lunii noiembrie va avea loc un „Atelier de creație în realitate virtuală”, în cadrul căreia participanții vor fi provocați să descopere și să creeze universuri virtuale cu ajutorul căștilor de realitate virtuală și al aplicației de pictură digitală Tilt Brush. Pe 30 noiembrie va avea loc şi „Seara French Tech dedicată Inteligenței Artificiale – mize economice și noi provocări”. Programul întreg poate fi găsit pe pagina de Facebook a Institutului Francez din România.

Un nou site

Digitalizarea va fi cuvântul cheie pentru toate celelalte proiecte deja tradiționale pentru Institutul Francez. Pe 3 decembrie Institutul Francez din România va lansa un nou site web – dinamic, prietenos și interactiv: www.institutfrancais.ro. Noua platforma va avea o structură clară, intuitivă și conținut creativ despre oferta de cursuri și examene de limba franceză, mediatecă, noutăți culturale, evenimente online, burse și programe de finanțare.

Elvire chez vous

Data actualizarii: 09/11/2020