Editurile culturale, sau cele care au si o productie relevanta in domeniile culturale

Ord. dupa

Editura Casa Radio realizeaza inregistrari de CD-uri cu muzica, CD Aud...

Infiintata in anul 2001, Editura Glissando promoveaza activitatea de c...

Infiintata in 1991, Editura GRAFOART publica partituri si manuale pent...

1 comentarii

Infiintata in urma cu 25 ani, Editura Litera este astazi unul dintre c...

Editura Muzicala fost infiintata cu mai bine de jumatate de secol in u...

Afiseaza
comentarii

Editura Muzicala fost infiintata cu mai bine de jumatate de secol in urma, sub patronajul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Editura comercializeaza partituri, carti si CD-uri.

In structura tematica a proiectelor editoriale – materializate intr-un numar mare de titluri, si-au gasit loc atat creatia muzicala propriu-zisa, (partituri, bibliografie scolara etc.), cat si creatia muzicologica autohtona (lucrari de istorie si estetica muzicala, studii de muzicologie, ghiduri, dictionare, lexicoane, monografii, colectii de folclor, traduceri din literatura muzicala universala etc.). In plus, Editura Muzicala si-a imbogatit si diversificat activitatea prin preluarea revistei Actualitatea Muzicala si editarea ei intr-un nou format.

Toate acestea vin atat in intampinarea specialistului interesat direct de largul spectru al ideilor muzicale contemporane, cat si a melomanului pasionat. Nu in ultimul rand, editura vine in sprijinul compozitorilor si autorilor romani de carte muzicala, ale caror opere pot fi astfel popularizate la un standard profesionist de prezentare.

Data actualizarii: 06/09/2016