Informatii despre viata culturala romaneasca

Ord. dupa

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în per...

Sectorul independent românesc al artelor performative se află în pe...

Regal de muzică clasică la cea de-a X-a ediție a festivalului Class...

În perioada 13 – 15 august 2020 Elite Art Club UNESCO vă invită l...

Din 20 iulie vă invităm on-line, pe TNB-TV! Într-o lume prea agitat...

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică...

Duminică, 19 iulie 2020, ora 21:00, Corul Național de Cameră „Mad...

Flauto Dolce – 20 de ani KlausenMusik - Concerte estivale Muze...

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vâ...

Ritmurile de jazz americane cat și cele românesti vor fi aduse în p...

Cinema şi mediateci Aşteptarea a luat sfârşit! Institutul Franc...

Din 15 iunie, spectacolele revin la AMFITEATRU TNB, un loc unic în Bu...

Nouă apariție editorială: Marketing în artele spectacolului de Iri...

Am primit urmatorul mesaj pe adresa redactiei si dorim sa-l distribuim...

 În week-end, Piesa românească "Dumnezeu se îmbracă de la second...

Începând din acest week-end, Spectacole de succes ale TNB vor fi...

În conformitate cu măsurile care decurg din aplicarea Decretului nr....

Începând de luni, vă invităm online, fix la ora 14!  Rămâneți ...

“Premieră în muzica românească, reușită de Corul Filarmonicii ...

Suspendarea spectacolelor TNB si a celorlalte activități culturale c...

Licitația Corespondența Brâncuși, precum și alte hârtii importa...

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București anunță premiera sp...

În perioada premergătoare conferinței COP15 pe tema climatului la K...

Clasic sau Fantastic? Debut fabulos pe scena festivalului Classix ...

Classix Festival, ziua 2 Viitorul muzicii clasice și Concertul Rom...

Afiseaza
comentarii

In perioada 11-14 august 2016 Sibiul gazduieste a 6-a editie a Festivalului Classics for Pleasure – Special Edition si le daruieste iubitorilor de frumos de toate varstele 5 concerte de muzica clasica, un spectacol pentru copii si o expozitie de arta vizuala.

Devenit deja un simbol al orasului, festivalul pregateste publicului sibian cea mai bogata si variata editie de pana acum, cuprinzand 5 concerte clasice in Piata Mare (dintre care unul dedicat copiilor), 2 concerte in Biserica Ursulinelor si o expozitie de pictura amenajata in cadrul Centrului de Informare Turistica (str. Samuel Brukenthal nr. 2, intrarea F).

Pe parcursul celor 4 zile de festival, pe scena vor evolua peste 400 de artisti si 15 invitati de talie internationala din tara si din strainatate, alaturi de unele dintre cele mai apreciate orchestre si ansambluri din Romania.

Pe data de 13 august, decretata zi de doliu national pe teritoriul Romaniei, se vor tine momente de reculegere inaintea concertelor. Toate activitatile vor fi dedicate memoriei reginei Ana si in cadrul spectacolului Ana Lugojana, unica piesa romaneasca din repertoriu, i se va aduce un omagiu special.

Pentru a acorda respectul cuvenit zilei de doliu national, spectacolul Opera Comica pentru Copii se va desfasura in Sala Thalia si nu in Piata Mare asa cum era prevazut initial iar Ana Lugojana va incepe la ora 20.30 in loc de ora 20.00.

Expozitia „Suvenir de Sibiu” aduce o noutate in peisajul cultural romanesc, introducand in program o componenta interactiva: iubitorii de arta, pe langa oportunitatea de a admira o serie de lucrari, vor avea ocazia sa interactioneze direct cu artistii si sa picteze alaturi de acestia.

Fideli conceptului Everybody’s Music, care a definit festivalul inca de la prima sa editie, organizatorii ofera acces gratuit la toate concertele si activitatile din cadrul Classics for Pleasure – Special Edition. Mai mult, concertele vor putea fi urmarite si in direct pe www.classicsforpleasure.ro.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc pe data de 11 august, la ora 20.00 in Piata Mare din Sibiu.

13 August (Sambata)

Don Pasquale
Sala Thalia, ora 11:00

Opera Comica pentru Copii
Spectacol pentru copii

Corul National de Camera Madrigal „Marin Constantin”
Biserica Ursulinelor, ora 16:30

Dirijor: Anna Ungureanu

I. Barbu – Ana Lugojana
Piata Mare, ora 20:30

Orchestra, Corul, Baletul si Solistii Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca
Dirijor: Adrian Morar
Solisti: Sorin Lupu (tenor), Lucia Bulucz (soprana), Stefania Barz (mezzo-soprana)

14 August (Duminica)
Proms Of Delight
Piata Mare, ora 20:00

Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu
Dirijor: David Crescenzi
Solisti: Irina Iordachescu (soprana), Lilianna Zalesinska (mezzo-soprana), Dominik Sutowicz (tenor), Iordache Basalic (bariton)

11-14 August

Suvenir de Sibiu
Centrul de Informare Turistica

11-12 August 09.00 – 20.00, 13-14 August, 10.00 – 18.00

Festivalul este organizat de Asociatia Elite Art Club UNESCO (www.eliteart.org), unicul reprezentant in Romania al Jeunesses Musicales International – cea mai ampla organizatie non-guvernamentala din lume, dedicata tinerilor muzicieni.

Actiunea este cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.

Anul acesta, Elite Art Club UNESCO si Telekom au pregatit publicului o surpriza speciala: acces gratuit la Wi-Fi in Piata Mare pe tot parcursul festivalului.

Multumim sponsorului nostru Telekom! Serviciul Wi-Fi este furnizat prin intermediul retelei Telekom de fibra optica disponibile si in Sibiu. Astfel, internetul fix poate atinge viteze de pana la 1 Gbps, iar prin intermediul acestei retele moderne clientii au acces si la serviciul de televiziune interactiva, care include pana la 157 de canale, dintre care 41 HD si continut TV exclusiv. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.telekom.ro

„Suntem alaturi de publicul din Sibiu si vrem sa ne asiguram ca acesta traieste o experienta memorabila la festivalul Classics for Pleasure – Special Edition, aducand laolalta cultura si tehnologia. In acest sens, in timpul festivalului, publicul sibian beneficiaza de internet Wi-Fi prin reteaua de fibra optica de la Telekom. De altfel, in Sibiu, ca rezultat al investitiilor semnificative in tehnologie, Telekom ofera clientilor servicii de internet cu viteze de pana la 1 Gbps si televiziune interactiva”, a declarat Ruxandra Voda, Director Comunicare, Telekom Romania.

Multumim si celorlalti sponsori care au facut festivalul mai frumos: Bancpost – partener principal, Institutul Polonez din Bucuresti, Hotelul Hilton Sibiu, Class Shoe, cofetaria Simpa, gradinita Open Arms, Aqua Carpatica.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Magic FM, Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Zile si Nopti Sibiu,  Sensotv.ro, Orasul meu, Observatorul Cultural, Calendar Evenimente, ArtOut, BestMusic, WayMedia, BaBoom, Ceasca de Cultura, Societatea Muzicala.

Pentru mai multe detalii despre program, consultati www.classicsforpleasure.ro

Asociatia desfasoara, inca de la infiintarea sa in 2003, proiecte de anvergura si de inalta calitate artistica in vederea promovarii tinerilor artisti, expunerii valorilor culturale deja consacrate si promovarii culturale a Romaniei la nivel international.

Anul acesta, Elite Art Club UNESCO a pregatit un programul diversificat si complex, raspunzand celor mai exigente gusturi: Proiect finantat prin Granturi SEE 2009-2014, in cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european”.

Comunicat de presa

Data actualizarii: 12/08/2016