Informatii despre viata culturala romaneasca

Ord. dupa

Cerere de candidaturi pentru ediția 2021-2022 a programului de burse ...

MECENA.ART - Cum au reușit patru tineri să transforme un depozit în...

Film documentar - ”1989. Jurnalul unei Revoluții” Premiera: M...

Rezidența de creaţie a Institutului Francez din România îşi caut...

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari...

Actorii Teatrului Național din București se implică în viața publ...

Stagiunea de marți seara. Recital cameral De la Paris și Amsterdam...

Perioada: 24- 27 noiembrie 100% virtual, 100% împreună Organiz...

Institutul Francez Digital: Elvire chez vous, Noiembrie Digital online...

Institutul Francez şi Ambasada Franţei în România susțin cea de-a...

Franța oferă sprijin financiar pentru șase organizații neguvername...

Premiul Goncourt – Alegerea României a fost câştigat de Miguel Bo...

ClassicCool este un ciclu de prelegeri motivationale pentru sensibiliz...

O orchestră compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va su...

Ciclu de prelegeri motivationale pentru sensibilizarea tinerilor la li...

Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră, I...

PRELUNGIREA TERMENULUI: 30 septembrie 2020 Guvernul, prin Ministeru...

Festivalul Filmului Francez pe marile ecrane din 11 orașe din Români...

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă redeschiderea stagiunii, pen...

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în per...

Sectorul independent românesc al artelor performative se află în pe...

Regal de muzică clasică la cea de-a X-a ediție a festivalului Class...

În perioada 13 – 15 august 2020 Elite Art Club UNESCO vă invită l...

Din 20 iulie vă invităm on-line, pe TNB-TV! Într-o lume prea agitat...

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică...

Afiseaza
comentarii

Cerere de candidaturi pentru ediția 2021-2022 a programului de burse din partea Guvernului francez pentru master și doctorat

Studii in FrantaÎntr-un context global marcat de criza sanitară și de încetinirea mobilității studenților, Franța își reafirmă ambiția de a întâmpina studenții internaționali și lansează o nouă campanie pentru a încuraja studenții să aplice la instituțiile franceze.

Obiectivul este de a menține locul Franței printre țările gazdă de top pentru studenții internaționali, în timp ce păstrează ţinta ambițioasă, fixată acum doi ani de strategia „Bienvenue en France/ Choose France”, de a atrage 500.000 de studenţi din toată lumea până în 2027 faţă de 340.000 în prezent.

Franța este a 4-a destinație pentru studenții români în mobilitate individuală și primul partener universitar al României cu peste 600 de acorduri de cooperare.

EDIŢIA 2021-2022 A PROGRAMULUI DE BURSE AL GUVERNULUI FRANCEZ PENTRU MASTER ȘI DOCTORAT

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România lansează în cadrul acestei campanii mondiale programul de burse al Guvernului francez, ediţia 2021-2022, pentru master și doctorat. Termenul limită de trimitere a candidaturilor este 1 martie 2021.

În România, această campanie include mesajele transmise de doi France Alumni români, foşti bursieri ai Guvernului francez care promovează programul de burse printr-o serie de mărturii ale experienţei de studiu în Franţa.

Bursele se adresează atât tinerilor români francofoni cât şi celor care doresc să urmeze un program în limba engleză. Cu peste 1.500 de programe în engleză în cadrul universităţilor, şcolilor de comerţ sau de ingineri, Franţa primeşte studenţi internaţionali chiar şi în limba lui Shakespeare.

În 2020, bursierii români s-au format în cadrul unor universități prestigioase precum Université Paris-Saclay, École Polytechnique, Sciences Po, EHESS, École Centrale de Lyon sau IESEG Business School etc. Până în prezent, peste 4.000 de studenți și cercetători români au beneficiat de diferite programe de mobilitate finanțate de către Guvernul francez, mulți dintre alumni având astăzi cariere impresionante.

Ambasada Franței și Institutul Francez din România au conceput încă din anii ‘90 o strategie de dezvoltare a programelor de mobilitate destinate tinerilor români care doresc să studieze în Franța, cu scopul de a crește numărul experților francofoni de înaltă calificare de pe piața românească, dar și pentru a extinde cooperarea dintre cele două țări.

DOI AMBASADORI ROMÂNI AI INVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR FRANCEZ

„Am ales Franța pentru studiile superioare, dar voi?”, „În Franța, avem grijă de voi ”și „Rendez-vous en France”: acestea sunt mesajele transmise de 20 de studenți și absolvenți din diferite ţări în această nouă campanie de comunicare, ce se adaptează la contextul actual și la așteptările tinerilor.

Printre aceştia, doi români, foşti bursieri ai Guvernului francez în 2020, demonstrează calitatea pregătirii franceze, dar dezvăluie, de asemenea, că mobilitatea studenților nu se limitează doar la studii, ci la o experiență de viață :

Andreea Nistor : „Experiența de #BGF este despre ambiție, curaj și provocări constante care te fac să ieși din zona ta de confort și să evoluezi. Am ales să continui să studiez științele politice în cadrul unui master la EHESS, Paris și am devenit astfel parte integrantă a unei comunități academice internaționale, cu profesori, specialiști în domeniu și studenți din toată lumea, deschiși să dezvăluie și să împărtășească cercetările și acel „savoir-faire”. Deși a fost un an atipic, cauzat de pandemia cu care încă ne confruntăm, m-am bucurat de sprijinul constant al profesorilor și am descoperit că seminariile online pot fi la fel de interesante și dinamice precum cele ținute în sala de curs. Recomand tuturor tinerilor să aplice pentru o Bursă a Guvernului Francez, întrucât este o poartă către un mediu internațional, cu un înalt nivel de cercetare.”  – Bursieră BGF în 2020, a urmat un master la EHESS, Paris.

George Tecusan: „Experiența de studii în Franța m-a „îmbogățit”, mi-a deschis noi orizonturi și m-a învățat că nimic nu e imposibil, trebuie doar să muncești foarte mult. Bursa din partea Guvernului francez a fost un element central al reușitei mele pe durata studiilor pentru că, scăpând de grija unei parți a costurilor de trai și a taxei de școlarizare, am putut să mă concentrez pe dezvoltarea academică. Pe durata celor 2 ani la École Polytechnique am avut șansa să fiu parte a unei comunități de excelență și încurajez toți studenții care vor să urmeze un master în discipline inginerești să aplice cu tot curajul aici!” – Bursier BGF în 2020, a urmat un master în Franța în cadrul École Polytechnique, Paris.

Toate informațiile legate de criteriile de selecție, cuantumul bursei, avantaje, documente necesare pentru dosarul de candidatură sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din România:    https://www.institutfrancais.ro/bgf-2021.html sau la adresa de mail bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr

Data actualizarii: 15/12/2020