Informatii despre viata culturala romaneasca

Ord. dupa

MECENA.ART - Cum au reușit patru tineri să transforme un depozit în...

Film documentar - ”1989. Jurnalul unei Revoluții” Premiera: M...

Rezidența de creaţie a Institutului Francez din România îşi caut...

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari...

Actorii Teatrului Național din București se implică în viața publ...

Stagiunea de marți seara. Recital cameral De la Paris și Amsterdam...

Perioada: 24- 27 noiembrie 100% virtual, 100% împreună Organiz...

Institutul Francez Digital: Elvire chez vous, Noiembrie Digital online...

Institutul Francez şi Ambasada Franţei în România susțin cea de-a...

Franța oferă sprijin financiar pentru șase organizații neguvername...

Premiul Goncourt – Alegerea României a fost câştigat de Miguel Bo...

ClassicCool este un ciclu de prelegeri motivationale pentru sensibiliz...

O orchestră compusă din peste 20 de tineri muzicieni de elită va su...

Ciclu de prelegeri motivationale pentru sensibilizarea tinerilor la li...

Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră, I...

PRELUNGIREA TERMENULUI: 30 septembrie 2020 Guvernul, prin Ministeru...

Festivalul Filmului Francez pe marile ecrane din 11 orașe din Români...

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă redeschiderea stagiunii, pen...

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în per...

Sectorul independent românesc al artelor performative se află în pe...

Regal de muzică clasică la cea de-a X-a ediție a festivalului Class...

În perioada 13 – 15 august 2020 Elite Art Club UNESCO vă invită l...

Din 20 iulie vă invităm on-line, pe TNB-TV! Într-o lume prea agitat...

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică...

Duminică, 19 iulie 2020, ora 21:00, Corul Național de Cameră „Mad...

Afiseaza
comentarii

MECENA.ART – Cum au reușit patru tineri să transforme un depozit într-o galerie de artă

Patru tineri au reușit să transforme un vechi depozit într-un spațiu expozițional imersiv, în plină pandemie care a afectat profund artiștii din România. Tinerii au adus un nou concept pe piața de artă contemporană din România, care își propune să creeze o relație autentică între creatorii și iubitorii de artă. Dezvoltarea proiectului a necesitat o investiție de 20.000 de euro și 4 luni de muncă continuă. Galeria MECENA.ART este deschisă vizitatorilor în incinta hub-ului Fabrica – strada 11 Iunie 50, București. Începând din 15 decembrie, extensia online a proiectului devine disponibilă pe platforma mecena.art.

Alin Popa, Silvana Dulamă-Popa, Diana Scurtu și Dragoș Pârgaru au decis să deschidă o galerie atipică pe piața autohtonă. Cei patru tineri, au organizat împreună mai multe expoziții, ocupându-se și de managementul artistic al artiștilor, iar în 2020 au decis că este momentul potrivit să își concentreze toată munca într-un brand unic, din dorința de a crea o comunitate autentică de creatori și consumatori de artă, care să cuprindă toate valorile și principiile colaborării lor.

”Dorim să conturăm o comunitate care să se bazeze pe niște principii clare, cel mai evident fiind <<crește unul, creștem toți>>. Toți cei din jurul nostru au considerat un gest nebunesc deschiderea unei galerii în acest an, dar cred că tocmai acum trebuie să ne unim și să sprijinim artiștii, pentru că ei sunt o categorie extrem de afectată de pandemie. Pe de altă parte, publicul are mai multă nevoie ca oricând de o zonă de evadare mentală și emoțională, o zonă pe care opera de artă a oferit-o întotdeauna. Ne dorm ca platforma asociată galeriei să vină cu un nou grad de transparență apropo de piața de artă, în care artiștii să vândă la prețul și la valoarea lor reală, dar să fim și prietenii colecționarului, cu care să lucrăm împreună și să îi spunem și ce să facă cu o colecție de artă, nu doar cum să o cumpere”Silvana Dulamă-Popa, Curator.

Galeria și-a deschis porțile în luna noiembrie 2020, găzduind seria de picturi „SHE WAS HERE” ale artistei Sabina Elena Dragomir. Folosind lumină, sunet, miros, scenografie și efecte speciale, expoziția introduce vizitatorii într-o lume imaginară, desprinsă direct din opera de artă, îmbinând realul cu fantasticul și arta plastică cu noile tehnologii. În primele două săptămâni de la lansare, 30% dintre lucrările expuse au fost deja vândute, iar peste 250 de vizitatori au trecut pragul expoziției în condiții de siguranță. Expoziția poate fi vizitată până pe 9 ianuarie 2021, numai după rezervarea în prealabil a biletului și a zilei de vizită, conform reglementărilor în vigoare.

MECENA.ART – Not your usual gallery găzduiește artiști diferiți în fiecare lună și creează o comunitate a oamenilor care evadează din cotidian prin crearea sau achiziționarea de artă, un spațiu sigur pentru artiștii contemporani și iubitorii de artă deopotrivă. Proiectul pune un accent special pe consolidarea relației între artist și privitor. Structurat ca o platformă omnichannel, MECENA.ART este atât un spațiu expozițional imersiv, cât și un canal online care pune cumpărătorul de artă în contact direct cu artistul. Ambele spații vor găzdui o selecție de lucrări din mai multe stiluri, de la abstract și expresionism la figurativ, și din mai multe medii – pictură, sculptură, grafică, urmând ca în lunile următoare site-ul să se extindă și către fotografie, bijuterie și obiect de artă.

Pentru mai multe informații:

Silvana Dulamă-Popa, curator MECENA.ART

Tel.: 0722.350.200, e-mail: mecenaart@gmail.com

She was here - MECENA.ART

Data actualizarii: 15/12/2020